Så räddar du alla hjärtans dag – Våra Hems sista minuten-tips!
PUBLICERAD 13/2/2024

Så räddar du alla hjärtans dag – Våra Hems sista minuten-tips!

Aktuellt Har du fullkomligt glömt bort att alla hjärtans dag står för dörren? Eller har du rent av inte ens koll på att det faktiskt är nu? Inga problem, vi kommer till undsättning.

Text: Christian Körner

I ärlighetens namn är det nog mest killar som missar att köpa present till sin käresta och behöver en benparad i absolut sista sekund. För det kan få oöverblickbara konsekvenser. Undertecknad vet.

Bekymrad reporter missade att köpa present på alla hjärtans dag.Insikten om att man gjort bort sig.

Men på redaktionen tänker vi på både honom och henne och har kläckt fem romantiska gåvor som får alla på fall!

Ge bort en romantisk upplevelse tillsammans

Det här kan ju verkligen göra succé om du är lite fyndig. Och det kan rädda dig så sent som fem i tolv. Så skriv din kärleksförklaring på ett fint kort och berätta vad ni ska göra. Med penna givetvis, inga digitala genvägar här inte. 

Bubbel och smask

En flaska mousserande vin med några enkla tilltugg blir en mysig överraskning. Man behöver ju inte ro ihop en brakmiddag mitt i veckan. Så masa dig till Systembolaget och köp en pava gott.

Sen går du till din matbutik och handlar något passande till. Tänk toast skagen, snittar med fiskrom och crème fraiche eller chips med dipp. Även bruschetta med mozzarella och tomat är ett smakligt alternativ.

Glöm inte alla hjärtans dag. Här är hunden som kommer med rosen.Ja, det kommer svida i plånboken. Ja, det kommer funka.

Rosor och lyxig choklad

De röda romantiska blomstren är förstås svindyra på alla hjärtans dag. Men är du sen så är du, och då får du vara beredd på att det kostar. Och rosor är ett säkert kort. Kombinera med en flådigare choklad så är du hemma.

Överraska med en härlig frukost på sängen

Det är ju faktiskt lätt att ordna en kanonstart på dagen. Så koppla greppet genom att handla hem ett riktigt bra bröd och snåla inte med din partners favoritpålägg.

Tänd några ljus och bjud på både kaffe och juice. Stämningen kommer hålla i sig ända till eftermiddagen.

En romantisk frukost på sängen på alla hjärtans dag är aldrig fel.Frulle på sängen går hem. Alltid.

Presentpåse med kärleksshots

De blir röda och de blir förtrollande. Shotsen som man enkelt blandar själv. Vad du behöver köpa är en flaska Licor 43, grenadine, mjölk och röd karamellfärg. Sen skriver du receptet på ett kort som du sätter på presentpåsen.

Det ska vara 2 centiliter likör, 1 centiliter mjölk och 1 centiliter grenadine i varje fyra. Karamellfärgen blandar man i för att härligheten ska få kärlekens kulör. Din partner skakar bara allt i en shaker så är skvättarna som grejar kvällen klara!

 

Mer om Aktuellt
Preppa rätt – det här är konserverna du ska bunkra
Preppa rätt – det här är konserverna du ska bunkra
Aktuellt

Att du ska ha ett matlager i skafferiet så att det räcker vid en kris vet du. Att konserver är prima vet du också. Men hur ska du tänka när …

Nu är det sommartid – vad ska det vara bra för, egentligen?
Nu är det sommartid – vad ska det vara bra för, egentligen?
Aktuellt

Varje år kommer den lika säkert som amen i kyrkan. Dagen då svenskens klocka ställs om till sommartid. Men vad är egentligen tanken bakom påfundet? Läs och lär!

Översvämningarnas tid snart här – så undviker du katastrofen
Översvämningarnas tid snart här – så undviker du katastrofen
Aktuellt

Att få huset översvämmat är en mardröm för de flesta villaägare. Och på grund av klimatförändringarna finns det risk att översvämningarna blir både fler och värre. Men det går att …