Smaktipset

Hjälp, jag kryddade för mycket – så här räddar du maten

Hjälp, jag kryddade för mycket – så här räddar du maten

Smaktipset

Vi har alla varit med om det. Maten blev alldeles för kryddstark, supersalt eller så dödar vitlöken alla smaksinnen. Gästerna ringer på dörren – panik! Men det finns lösningar, läs våra tips som räddar middagen.

Laga lyxmiddag för en spottstyver – så fixar du räkpastan!
Smaktipset

När pengarna börjar sina och det är en bit kvar till löning är det skönt att veta att man kan äta gott utan att gå i bankrutt. Smäll ihop den här smarriga rätten så behöver du inte skämmas för gästerna.

Sant och falskt om rött vin – så här ligger det till!
Smaktipset

Det finns många som tror sig veta allt rödvinets mysterier. När och hur det ska drickas, vid vilken temperatur det ska serveras, och om man verkligen blir mer bakis på rödvin än annan alkohol. Men hav förtröstan, Smaktipset reder ut begreppen.

Billig och supergod grönkålspesto för både middag och lunchlåda
Smaktipset

Ska du bjuda gästerna på något gott och snabblagat är grönkålspesto en favorit. Dessutom är det relativt billiga ingredienser, så gör en stor portion som räcker till dina lunchlådor också!

Överraska vännerna vegetariskt – laga vår aubergine parmigiana!
Smaktipset

Det är inte alla som uppskattar vegetariskt. Eller i alla fall tror att de inte gör det. Så blås dem av banan med Smaktipsets supergoda och plånboksvänliga recept.

Greja dundermiddagen enkelt – sno ihop vår lyxiga lax!
Smaktipset

Bara för att det är en bit till löning så behöver man inte käka gröt. Nej, för tusan. Laga Smaktipsets lax i citron- och dillsås och bjud hem dina allra bästa vänner på något riktigt gott.

Vitt vin till köttet – jajamensan!
Smaktipset

Man brukar säga att det ska vara rött vin till kött och vitt vin till fisk. Men det är en sanning med modifikation. För den som vågar kan rätt vita vin vara en fullträff när det serveras till såväl lamm som fläsk.

Veckans lunchlåda: Så fixar du firren!
Smaktipset

Fisk är nyttigt och kan dessutom vara billigt. Därför passar det utmärkt för att laga till en mager och hälsosam lunch. Smaktipset har självklart tagit fram ett enkelt recept för just dig!

Kockens bästa recept – det här ska du laga till orange vin
Smaktipset

Orange vin är superhett bland vinälskare, men gemene man vet fortfarande knappt vad det är och än mindre vad man ska äta till. Så Smaktipset styrde kosan till trendiga naturvinsbaren Savant Bar på Tegnérgatan i Stockholm för att testa den ädla drycken till en riktigt god middag.

Veckans billiga lunchlåda: kyckling och ris – enkelt, snabblagat och gott!
Smaktipset

I tuffa tider kan det vara smart att stå över lunchrestaurangen och istället ordna käket hemma. Det kan man spara mycket på och Smaktipset vet hur du maxar matlådorna. Här kommer vårt första fina recept.

Klassisk potatisgratäng – enkelt, supergott och snabblagat recept
Smaktipset

Letar du efter billig vardagsmat som passar perfekt i lunchlådan är potatisgratäng en svårslagen klassiker. Enkel att laga och god att kombinera med annat – eller så lägger du bara till en fräsch sallad.