En Festlig Kombination: Stockholms Bränneris Årets Glögg 2023 och Magisk Matjessill
PUBLICERAD 23/11/2023

En Festlig Kombination: Stockholms Bränneris Årets Glögg 2023 och Magisk Matjessill

Smaktipset När vintern närmar sig och festligheterna tar sin början, introducerar Stockholms Bränneri sin Årets Glögg 2023, en perfekt kompanjon till vinterns smakrika rätter. Samtidigt presenterar vi ett enkelt men utsökt recept på rökt matjessill som harmonierar utmärkt med glöggens rika smakprofil.

Stockholms Bränneris Årets Glögg 2023: En Unik Blandning av Smaker

Stockholms Bränneri fortsätter sin tradition av att hylla vintern och högtiderna med Årets Glögg. Årets upplaga är en spännande blandning av hallon, aroniabär och pressade druvor, kryddad med julkryddor, kryddpeppar och rosmarin. Denna unika komposition balanseras fint med deras egen Dry Gin, vilket ger en rund och kryddig smak med en varm avslutning.

Årets Glögg 2023 rekommenderas att avnjutas kall, gärna över is och dekorerad med en kvist rosmarin. Denna serveringsmetod framhäver glöggens bäriga och kryddiga karaktär och gör den till en utmärkt följeslagare till den rökta matjessillen.

Tillgänglighet och Sortiment

Årets Glögg 2023 lanseras som en del av Stockholms Bränneris mest omfattande säsongsbaserade produktutbud. Det finns även alkoholfria alternativ som "Winter Nogroni" och "Winter Spritz", vilket gör att alla kan hitta något att njuta av under säsongens olika tillställningar.

Här kan du beställa glöggen >>

Recept: Rökt Matjessill med Brynt Smör

För att komplettera glöggens smak, presenterar vi ett enkelt men smakrikt recept. Den rökta matjessillen tillsammans med brynt smör skapar en djup och komplex smakbild, medan kapris, pepparrot, rödlök och dill bidrar med sälta, sting och fräschör. En klick avrunnen gräddfil rundar av denna festliga rätt.

Ingredienser:

  • Rökt matjesill
  • Brynt smör
  • Rödlök
  • Kapris
  • Pepparrot
  • Dill
  • Klick avrunnen gräddfil

Gör så här:

Lägg rökt matjesill på en tallrik, toppa sedan med rödlök, riven pepparrot, kapris och dill. Häll över brynt smör och lägg på några klickar avrunnen gräddfil. 

 

Mer om Smaktipset
Bakad sötpotatis i ugn – enkelt, snabbt och väldigt gott
Bakad sötpotatis i ugn – enkelt, snabbt och väldigt gott
Smaktipset

Sötpotatis kräver minimalt med arbetstid och passar lika bra i vardagen, som i lunchlådan eller till middagsgäster. Här får du några riktigt goda recept som hela familjen kommer att älska.

Bjud på den perfekta vitkålssalladen – här är hemligheten
Bjud på den perfekta vitkålssalladen – här är hemligheten
Smaktipset

Varför smakar alltid salladen bäst på pizzerian? Hemliga ingredienser? Nej, receptet på vitkålssallad är välkänt. Däremot glömmer många det viktigaste tricket för att få ett riktigt krispigt resultat – som …

Makaronilåda är barnsligt gott – så lyxar du till klassikern
Makaronilåda är barnsligt gott – så lyxar du till klassikern
Smaktipset

Snabbt, lätt och gott för hela familjen – då passar makaronilådan. Laga vårt grundrecept men testa även varianterna, som de vegetariska. Och till hösten kan du sätta guldkant på denna …