En djupgående guide för dig som funderar på att köpa ett hemlarm
PUBLICERAD 7/9/2023

En djupgående guide för dig som funderar på att köpa ett hemlarm

Aktuellt Säkerhet hemma är inte bara en önskan – det är en nödvändighet. Med ett hemlarm sover du tryggt. Reser utan oro och ger nära och kära den ro de förtjänar. Investerar du i trygghet, investerar du i familjens välbefinnande.

Bekymmersfritt hemlarm

Ditt hem bör vara en plats för avkoppling och säkerhet. Oavsett om du är hemma eller på resa ska du kunna lita på att allt är som det ska. Att drabbas av ett inbrott kan vara djupt skakande, både mentalt och fysiskt. Vill du känna dig tryggare? Följ dessa rekommendationer: 

Satsa på ett hemlarm som passar era behov 

För att förstärka din bostads säkerhet rekommenderar vi att du installerar en lösning för hemskydd. Med ett pålitligt larmsystem med serviceavtal kan du effektivt avvärja oönskade intrång och minimera riskerna med ovälkomna besök. Oavsett var du befinner dig ger det dig sinnesro. 

Stöd när det verkligen gäller 

Marknaden för hemskydd är omfattande och det kan kännas utmanande att navigera mellan alternativen. Det centrala är att systemet levererar när det är som mest kritiskt och att du känner dig nöjd med ditt val. 

Övervaka via ditt smarta hemlarm

Efter att du aktiverat ditt hemlarm kan du känna förtroende för att din bostad ständigt hålls under uppsikt. Med din smartphone får du full kontroll över funktionerna för ditt hemlarm. Och du kan även inkludera familjemedlemmar för ytterligare trygghet.

Vad bör jag tänka på vid köp av hemlarm

Vid köp av hemlarm finns det flera aspekter att beakta för att säkerställa att du får den bästa lösningen för dina behov. Här är några viktiga punkter att tänka på: 

Dina specifika behov

Reflektera över vad du vill skydda. Är det bara ditt hem, eller också ett garage, skjul eller annan byggnad? Hur många ingångar och fönster har du som behöver skydd? 

Trådlöst eller trådbundet

Trådlösa system är generellt sett enklare att installera och kan flyttas vid behov. Trådbundna system kan vara mer stabila men kräver ofta professionell installation. 

Montering av hemlarm

Vill du göra en DIY-installation eller föredrar du att en professionell tekniker tar hand om det? 

Abonnemang vs. engångskostnad

Vissa hemlarm kräver månads- eller årsabonnemang för övervakning medan andra har en engångskostnad. 

Övervakning 

System som är kopplat till en larmcentral, vilket vi rekommenderar då de kan hantera situationen då någon exempelvis är bortrest. Dessa system erbjuder professionell övervakning dygnet runt. 

App-integration

Många moderna larmsystem kan styras via en app på din smartphone. Det gör att du kan övervaka och styra ditt larm var du än är. 

Kamera och video

Överväg om du vill ha kameraövervakning som en del av ditt system, vilket kan ge extra trygghet men är också en integritetsfråga. 

Batterilivslängd 

För trådlösa system, kontrollera hur länge batterierna varar och hur lätt det är att byta dem. 

Kompatibilitet

Om du redan har några smarta hem-enheter, kolla om larmet kan integreras med dessa. 

Tilläggsfunktioner

Vissa system erbjuder extra funktioner som rök- och vattenlarm, fönster- och dörrsensorer eller till och med husdjursvänliga rörelsedetektorer. 

Pris 

Jämför priset för initiala kostnader, eventuella månadsavgifter och kostnaden för tilläggsutrustning. 

Recensioner och rykte

Gör lite research och läs recensioner om produkten och företaget. Ett välrenommerat företag med positiva kundrecensioner är alltid ett gott tecken.

Förebygg hemalarm

Vilket hemlarm bör jag välja

Hemlarm är ett säkerhetssystem designat för att skydda bostaden mot potentiella hot som inbrott, brand eller andra nödsituationer. Det består av flera komponenter, såsom rörelsedetektorer, dörr- och fönstersensorer, kameror och ljudlarm. 

Individuella skräddarsydda lösningar 

Istället för en standardlösning, som passar för genomsnittliga bostäder men kanske inte för ditt specifika hem. Då har ni möjlighet att få rådgivning av våra larm specialister och skapa en unik lösning baserad på dina önskemål och bostadens egenskaper. Här är några fördelar och aspekter att tänka på: 

Bostadens layout

Ett skräddarsytt larm tar hänsyn till antalet fönster, dörrar, våningsplan och andra unika aspekter av din bostad. 

Specifika säkerhetsbehov

Kanske har du en värdefull konstsamling, ett hemmakontor med känslig information eller andra specifika önskemål för din säkerhet. 

Teknologiska önskemål

Föredrar du att ha allt kopplat till en app? Eller kanske du vill ha ett traditionellt system utan smarta funktioner? 

Budget

Med en skräddarsydd lösning för ditt hemlarm så kan du välja att fokusera på de funktioner och komponenter som är mest viktiga för dig. Vilket kan vara mer kostnadseffektivt än att köpa en enhetlig lösning med funktioner du inte behöver. 

Ett skräddarsytt system designas ofta med tanke på framtida uppgraderingar, så att det är enklare att lägga till nya komponenter över tid. Ett skräddarsytt hemlarm kan integreras med andra smarta funktioner i hemmet, såsom belysning, termostater och ljudsystem. Att investera i en individuell skräddarsydd lösning för hemlarm innebär en högre grad av flexibilitet och anpassning, vilket kan ge en större känsla av trygghet och tillfredsställelse.

Förebyggs hemlarm är byggt för att skapa en trygg och kontrollerad miljö i hemmet. Ett modernt hemlarm utvecklat i Skandinavien med vit färg som enkelt smälter in i ditt hem. Utan insyn och med full kontroll direkt i mobilen. Välj smarta produkter som hjälper dig att förbättra ditt hem och anpassa allt efter dina behov i vår app.


Vill du veta mer om hur du kan skydda dig med ett hemlarm från Förebygg – titta in här.

Mer om Aktuellt
Preppa rätt – det här är konserverna du ska bunkra
Preppa rätt – det här är konserverna du ska bunkra
Aktuellt

Att du ska ha ett matlager i skafferiet så att det räcker vid en kris vet du. Att konserver är prima vet du också. Men hur ska du tänka när …

Nu är det sommartid – vad ska det vara bra för, egentligen?
Nu är det sommartid – vad ska det vara bra för, egentligen?
Aktuellt

Varje år kommer den lika säkert som amen i kyrkan. Dagen då svenskens klocka ställs om till sommartid. Men vad är egentligen tanken bakom påfundet? Läs och lär!

Översvämningarnas tid snart här – så undviker du katastrofen
Översvämningarnas tid snart här – så undviker du katastrofen
Aktuellt

Att få huset översvämmat är en mardröm för de flesta villaägare. Och på grund av klimatförändringarna finns det risk att översvämningarna blir både fler och värre. Men det går att …