Jobba från annan ort? Så gör du det bäst.
PUBLICERAD 13/2/2023

Jobba från annan ort? Så gör du det bäst.

Ekonomi Möten framför brasan, analyser vid poolen, researcharbete på tåget. Är du som mest produktiv och mår som allra bäst när du har friheten att jobba där det passar dig? Och allra helst någon annan stans än från hemmakontoret eller vardagsrummet?

Då är distansarbete kanske en självklarhet för dig. Men frihet kommer med ansvar – och det gäller inte bara dina arbetsuppgifter. Ditt privatliv påverkas även av ditt nya ”distansliv”. Vad behöver du då tänka på för att få livet att gå ihop när du väljer att fly hemmaplan för att samla kraft på annan ort under en period?

Tillgång till internet

Det kanske kan ses som en självklarhet, men att ha en bra internetuppkoppling är inte något du alltid kan räkna med. Finns det WiFi på plats? Om inte, behöver du ha en bra mobiloperatör som fungerar även på de mest avlägsna platserna – och tillräckligt med mobildata för att kunna sköta dina arbetsuppgifter och Facetimea familjen.

Undvik dubbla utgifter

Om du ska åka i väg under en längre period är det lätt att fokusera på det roliga som kommer och nästan glömma allt det praktiska. Men förmodligen kommer du att betala dubbla hyror, dubbla räkningar och annat som bara går på ”autogiro”. Värt att tänka på är därför att stänga av onödiga abonnemang, dra ut alla kontakter i ditt hem och sänka värmen. Men du kan även passa på att hyra ut din lägenhet och få lite extra mat- och nöjespengar (om din hyresvärd eller bostadsrättsförening tillåter). Om inte annat – se till att någon granne tar hand om dina övergivna växter.

Samla din post

Även om din granne kikar in för att hålla liv i dina växter, kan det vara skönt att själv hålla koll på din post. Räkningar, bankutdrag, pensionsbrev och viktig samhällsinformation gör sig bättre i dina händer än i din grannes. Varför inte samla all din post i mobilen – på samma ställe som kvitton och lönespecifikationer? Har du tillräckligt bra internetuppkoppling kan du lika gärna läsa din post vid poolen som vid köksbordet.

Med Billo kan du samla all din post som skulle ha kommit till både brevlådan och inkorgen i en och samma app. Till och med vykort och personliga brev scannas in i appen. Om du dessutom skulle beställa eftersändning till Billo får du direkt hela brevlådan digitaliserad till appen. Men det bästa av allt? Billo påminner dig tillräckligt mycket om din inkomna post för att du aldrig ska missa något. Tjänsten tillåter dig dessutom att betala räkningar framför brasan, vid poolen och på tåget. Och självklart skickar vi ditt nya bankkort till den adress du önskar. Allt för en enklare livsstil – och större flexibilitet.

 

Mer om Ekonomi
Inflationen sjunker – detta händer med styrränta och dina banklån
Inflationen sjunker – detta händer med styrränta och dina banklån
Ekonomi

Dagens positiva besked om lägre inflation gynnar de svenska hushållen och sätter press på Riksbanken att även sänka styrräntan. Men det är för tidigt att blåsa ”faran över”, dina banklån …

Så fixar du fattiga januari
Så fixar du fattiga januari
Ekonomi

Efter jul och nyår är det många som har svårt att få pengarna att räcka till den 25:e. Följ Våra Hems råd och klara ekonomin under årets värsta månad.

Fynda på Black Friday – spara pengar och undvik att bli lurad
Fynda på Black Friday – spara pengar och undvik att bli lurad
Ekonomi

Det är lätt att bli fartblind när årets stora rea sätter igång. Black Friday och Black Week erbjuder unika fynd men också risk för att bli lurad. Läs vår guide …