Stor spridning av långsprötad silverfisk - svenskar skyddar sig med doft
PUBLICERAD 22/11/2022

Stor spridning av långsprötad silverfisk - svenskar skyddar sig med doft

Bygg & renovera Den långsprötade silverfisken har blivit ett stort problem för svenska hushåll som inte förberett sig med skadedjursavstötande medel. Skadedjuret är en allätare och kan orsaka stora skador på alla delar av hemmet. Bland svenskar som inte skyddat sina hem med avstötande dofter så kan dyra angrepp och sjukdomar bli ett problem.

En ny kartläggning visar en stor ökning av skadedjur i landet under de senaste åren och de ökade temperaturerna är en fröjd för bl.a. silverfisk och klädesmal. 

Den långsprötade silverfisken är ett av de nyare skadedjuren i Sverige som är extra svårt att få bukt med. Den varmare hösten har gjort att skadeinsekternas fortplantningsperiod har pågått över en längre tid än vanligt. Spridningen blir ännu större i hushållen när snön får skadeinsekterna att skydda sig inomhus

Dessa kryp, som kan finnas i allt från din säng till dina matvaror, fortplantar sig så fort de tar sig in i hemmet och kan göra skador över hela hushållet på livsmedel, möbler, mattor, böcker och andra naturliga material. 

Kartläggningen visar att silverfisk var det vanligaste svenska skadedjuret.

- Har du inte stött på en ännu är chansen rätt stor stor att det kommer att ske, om du inte skyddar ditt hem med exempelvis rödcederolja, förklarar Vincent på Swedish Red Cedar.

Med rödcederolja håller du silverfisk borta för alltid

Med rätt dofter i hemmet kan du snabbt och enkelt stöta bort och förebygga skadedjur. Vänta inte tills du ser dem krypa ut från listerna eller madrassen - då kan äggen redan ha lagts och silverfisken bott i ditt hem under flera år. 

Du skyddar dig enkelt genom att spraya rödcederoljan där du inte vill ha skadedjur. Doften från oljan stöter effektivt bort silverfisk, pälsänger, klädesmal, vägglöss och andra vanliga skadeinsekter. 

Svensk rödcederolja är ett effektivt sätt att både fräscha upp ditt hem och samtidigt bygga ett skydd mot skadedjur för all framtid.

Tre snabba tips för ett skadedjursfritt liv:

- Coronarestriktionerna är borta och med det innebär ökat resande. Ha med en sprayad rödcederträbit i väskan – det är ett grundskydd mot både dig och din omgivning.

 - Rödcederoljan är inte giftig men kan orsaka fläckar på känsliga material. Testa alltid att applicera på en liten yta först.

 - Spraya rödcederolja längs alla lister i hemmet för att slippa långsprötad såväl som vanlig silverfisk.

Köp Swedish Red Cedar rödcederolja här!