Starta ditt byggprojekt med Coop Privatlån
PUBLICERAD 23/2/2022

Starta ditt byggprojekt med Coop Privatlån

Bygg & renovera Planerar du ett byggprojekt hemma? Ett nytt kök, badrum eller kanske en härlig uteplats till sommarens fester? Med Coop Privatlån kan du låna mellan 15 000 och 500 000 kronor – dessutom får du lägre ränta som Coop-medlem.

Våren är på väg och kanske sitter du i solen och funderar på ett projekt – eller en renovering – i ditt hem.

Nyckeln till ett lyckat byggprojekt är god planering. Det kan handla om att leta upp bra hantverkare, beställa in offerter och jämföra villkoren. Är det ett större projekt så kanske en arkitekt behöver anlitas och sedan ska man ansöka om bygglov.

Är det ett mindre projekt som du ska göra själv gäller det att rita byggskisser, uppskatta materialåtgång och skriva inköpslistor. Då slipper du åka till byggvarumarknaden så många gånger. Även om man tänkt sig att utföra merparten av jobbet själv kan det krävas hjälp från exempelvis elektriker eller rörmokare.

När du anlitar ett företag för renovering eller ombyggnad finns möjlighet till rotavdrag, upp till 75 000 kronor per person och år. Information om detta finns bland annat hos Skatteverket.

Tänk också på att göra en realistisk tidsplan. Ställ upp delmål för att bli klar med olika delar i din projektplan. Annars är risken stor att det blir stressigt på slutet, eller att du tappar sugen och inte blir riktigt färdig.

Låna pengar till ditt renoveringsprojekt

För att förverkliga dina stora eller små byggprojekt behövs finansiering och det kan du få med Coop Privatlån. Ansökan är enkel att fylla i och efter att den blivit beviljad finns pengarna på ditt konto inom två bankdagar. Du kan låna mellan 15 000 och 500 000 kronor.

Ansök om renoveringslån med Coop Privatlån »

Fördelar med Coop privatlån

En av flera fördelar med Coop Privatlån är att låneräntan sätts individuellt. Räntan baseras på de uppgifter som du angett i ansökan och den kreditprövning som genomförs. 

Är du Coop-medlem får du dessutom en procentenhet lägre ränta, jämfört med de som inte är medlemmar. Coop Privatlån har även noll kronor i uppläggningsavgift när du ansöker via coop.se.

Varje procentenhet lägre ränta kan betyda mycket i form av minskad månadskostnad. Är ni två som ansöker om Coop Privatlån sätts räntan i förhållande till er gemensamma ekonomi. Det innebär i de flesta fall att möjligheten till ett beviljat lån ökar och att räntan blir lägre. Båda personerna ansvarar för att lånet betalas tillbaka.

Ansök om renoveringslån med Coop Privatlån »

Hur mycket kan du låna? Testa låneindikatorn utan kreditupplysning

Att ta ett lån kan vara nytt och obekant för många men för att förenkla processen kan du testa ”Låneindikatorn”. Det är ett enkelt verktyg där du fyller i några uppgifter om din ekonomi och familjesituation och får ett preliminärt svar direkt på hur mycket pengar du kan låna med Coop Privatlån utifrån dina förutsättningar. När du testar Låneindikatorn görs ingen kreditupplysning.

Jag vill testa Låneindikatorn och se hur mycket jag kan låna »

Vem kan ansöka?

Nästan alla kan ansöka om Coop Privatlån. Men det finns några krav:

• Samtliga sökande är minst 20 år. 

• Ingen av de sökande har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

• En sökande har en fast inkomst på lägst 20 000 kr/månad.

• En sökande har en tillsvidareanställning, har varit egen företagare i minst två år eller är pensionär.

• En sökande ska ha varit folkbokförd i Sverige under minst 3 år.

• Lånebelopp över 350 000 kronor kräver en medsökande.

När du skickar in låneansökan signerar du med BankID. Från att lånet beviljats tar det bara 1–2 bankdagar innan pengarna finns inne på bankkontot. 

Enklaste sättet att betala av lånet är med autogiro. Du, eller ni, kan låna mellan 15 000 och 500 000 kronor Coop Privatlån. Maxbeloppet för en person är 350 000 kronor.

Läs mer och ansök om Coop Privatlån »


Räkneexempel för Coop Privatlån

Vid 4,20 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 4,84 % för ett annuitetslån på 80 000 kr med 7 års återbetalningstid med tot. 84 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 94 281 kr och månadskostnaden 1 132 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-13,43%). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-11-17)