Spara mera. Sänk dina elkostnader nu
PUBLICERAD 13/1/2021

Spara mera. Sänk dina elkostnader nu

Energi & värme Ingen vill lägga sina pengar på lågintresseprodukter som till exempel el. Kolla dessa kloka tips och få bättre koll på din ekonomi genom att sänka dina elkostnader och få mer pengar över till annat. Det tar bara 3 minuter.

El-tips 1: Jämför elbolagen med lupp
Här kan du spara många slantar. Se över sitt elavtal och jämför olika bolag noggrant. Kolla till exempel in deras priser och villkor på jämförelsesajter som Elpriskollen och Elskling.se. 

El-tips 2: Köpa nya vitvaror? Tänk snålt
Något som kan göra djupa hål i plånboken är kylar, frysar och andra vitvaror. Men dessa energitjuvar kan du enkelt stoppa i dörren med några enkla knep. Glöm inte att frosta av din frys om den är gammal. När det väl är dags att köpa nytt, tänk på att välja hållbara och energisnåla varor. Det kan kosta lite mer för själva köpet, men det lönar sig i längden. Använd en elkalkylator online och räkna enkelt ut hur stor skillnad det blir i elförbrukning och kostnad mellan en äldre och en nyare modell.

El-tips 3: Få koll på hemmets belysning
Byt ut energibovar som gamla glödlampor mot LED-lampor eller andra lågenergilampor. Tänk också på att släcka ned lampor i de rum i hemmet eller kontoret som inte används. Är du den glömska typen? Koppla in timers som släcker och tänder automatiskt. 

El-tips 4: Tryck på off-knappen
Att stänga ned all elektronik efter användning kan på lång sikt göra underverk för din ekonomi. Använd inte stand by-läget utan stäng av dina apparater i hemmet. Varför? Jo, produkter som står i stand by-läge 24 timmar om dygnet drar energi utan att de faktiskt används. Du kan även använda dig av ett grenuttag med strömbrytare och koppla flera elektronikprodukter dit. Då får du även en enklare vardag eftersom du smidigt kan stänga av samtliga apparater med en och samma knapp. 

Källa: pengar.se

Mer om Energi & värme
Dags att investera i solpaneler – kötid och priser går ner
Dags att investera i solpaneler – kötid och priser går ner
Energi & värme

Att få solpaneler installerade har nästan varit omöjligt då marknaden varit extremt överhettad. Men nu har det vänt, du behöver inte vänta så länge och priserna för solceller fortsätter nedåt.

Värmande tips på hur du sänker dina elkostnader
Värmande tips på hur du sänker dina elkostnader
Energi & värme

När temperaturen faller ute är det bra att ha koll på elförbrukningen och hur du kan göra för att sänka dina elkostnader. Här avslöjar vi de största energitjuvarna och ger …

Installera solceller till ditt hem – så här räknar du och väljer rätt
Installera solceller till ditt hem – så här räknar du och väljer rätt
Energi & värme

Att installera solpaneler har blivit mycket populärt, speciellt efter att elpriserna ökade dramatiskt. I den här guiden får du viktiga tips för att kunna räkna hem investeringen i din solenergianläggning …