Så stylar du ditt hem själv inför visningen
PUBLICERAD 30/11/2021

Så stylar du ditt hem själv inför visningen

Inspiration Dags att sälja? Det första intrycket när de potentiella köparna kliver innanför din dörr är det viktigaste. Genom att göra några få, enkla ändringar ökar du förutsättningarna för en bra försäljning och kan få upp priset – utan att lägga en enda krona.

Städa grundligt 

Att städa grundligt – både inför fotografering och visning – säger sig självt men är värt att påminna om. När hemmet doftar rent och fräscht vill vi också stanna kvar där. Du behöver kanske inte använda det gamla knepet med kanelbullar i ugnen, men doft och fräschhet är något som besökarna minns och som stannar kvar efteråt.

Möblera rätt

Köpare vill inte att en bostad ska kännas trång – oavsett hur stor eller liten den är. Därför behöver möblerna vara i rätt storlek och placerade på ett sätt som gör att det går enkelt att röra sig i bostaden. Flöden för rörelse är viktigt – särskilt när det kommer till kök och matplats. Undvik därför att övermöblera och plocka snarare bort möbler och prylar för att få luft och ljus. 

Ta bort personliga föremål

Många drömmer sig bort och ser sig själva bo i bostaden och det är det vi vill hjälpa dem att göra. Särskilt när det gäller de sociala ytorna ska det vara lätt att se sig själv sitta och njuta av utsikten i soffan eller bjuda vänner på middag i matsalen. Ett inbjudande rum gör att gästerna vill flytta in direkt.

Som man bäddar …

Att lägga lite extra tid på att bädda trevligt kan löna sig. Sovrummet är en plats för vila och återhämtning och något många uppskattar att kunna föreställa sig som en betydande del av sitt liv i hemmet. Lägg lite extra tid på att bädda snyggt och använda fina lakan och kuddar för en extra härlig sovrumskänsla. 

Tänk på dig själv

Vad var det som fick dig att först fastna för just den här bostaden från början? Var det utsikten utanför köksfönstret, känslan av ett stort badrum eller något annat? Förhöj just de delarna som du uppskattar mest – då går besökarna från att gilla till att älska ditt hem.