Kvarteret blev miljonärer ihop: "Karnevalstämning"
PUBLICERAD 13/3/2023

Kvarteret blev miljonärer ihop: "Karnevalstämning"

Inspiration Det började med en fråga från grannen - och slutade med brakfest i hela kvarteret. Ett år efter miljonvinsten i Grannyran blir Maria fortfarande rörd när hon berättar om händelsen. – Alla grannarna sprang runt här, skrattade och grät tillsammans, det var rena kaoset, säger hon och skrattar.

På den stora tomten i byn Gäddvik utanför Luleå delar en skimrande ny laddhybrid uppfarten med en traktor. Snön har som vanligt fallit tungt och Maria berättar att hon och maken Lars köpte traktorn för att underlätta snöröjningen.

I kvarteret märks, förutom en ovanligt hög procent nya bilar, även flera andra tecken på att något har hänt. Nyrenoverade hus och solceller på taken skvallrar om att det landade en stor summa pengar här nyligen.

”Även om man inte vinner går pengarna till något bra”

Maria har själv varit med i Postkodlotteriet sedan starten 2005. Drömmen om storvinsten fick henne att skaffa de första lotterna.
– Men sedan gör det inte saken sämre att man är med och bidrar till välgörande ändamål, och att även om man inte vinner så går en del av pengarna till människor som kanske behöver dem bättre, säger hon idag.

Ta chansen att vinna tillsammans med dina grannar - Köp din lott! (lottpris 170 kr/mån)

Maria är dock en vinnare, en riktig storvinnare. En dag i januari 2022 gick en granne förbi och frågade om paret hade Postkodlotter. Det blev startskottet på ett galet dygn i Gäddvik.

Tillsammans med 18 andra hushåll satt Maria på helspänn när de först fick veta att de vunnit 475 000 kronor, eftersom deras postnummer dykt upp i Grannyradragningen.
– Då tänkte vi bara “oj så mycket pengar, vad ska vi hitta på med dem?”.

Sedan kom beskedet att kvarteret även hade rätt postkod, och att Maria och Lars Postkodlott därför gav dem hela 5,2 miljoner kronor.
– När jag drog fram checken tog det ett tag innan jag förstod vad som egentligen stod på den. Sedan började telefonen gå varm, grannarna kom förbi och alla skrattade och grät tillsammans, det blev karnevalstämning och ett rent kaos, berättar Maria när hon ser tillbaka på händelsen.


En stor dröm är att hälsa på Marias släkting i Texas, som hon hittat via sin släktforskning, men pandemin har hittills satt käppar i hjulen för de planerna. Maria hoppas att den resan snart kommer att förverkligas.
– Och vi har ju förstås kvar våra Postkodlotter, så nu hoppas vi på en till storvinst i januari, säger hon och skrattar gott.


Ta chansen att bli en vinnare du också.

Läs mer på Postkodlotteriet
 

 

Stödlinjen.se - Åldersgräns 18 år