Hur får Sveriges nordligaste invånare sin post?
PUBLICERAD 27/1/2023

Hur får Sveriges nordligaste invånare sin post?

Ekonomi Han heter Sixten Jensen och är en av fem personer som bor i den lilla byn Keinovuopio, som ligger 27 mil norr om Kiruna. Vi tog oss dit för att möta honom; Sveriges nordligaste invånare.

Brevbärare åt Sixten? Ett riktigt hästjobb.

Att ta sig till Keinovuopio är inte en enkel resa. Man måste bland annat korsa gränsen mot Finland för att sedan till fots ta sig över den intilliggande gränsälven via en hängbro. Det kanske inte kommer som en överraskning att även brevbäraren har svårt att ta sig fram – om hen ens lyckas. Vid ett lyckat försök kommer posten en gång i veckan. Och inte ens då är det säkert att posten har lyckats hållas torr och läslig.

En ny typ av brevbärare

Uppkopplingen i byn är ganska bra tack vare det finska 4G-nätet, så när den digitaliserade posthanteringen kom var det inget snack om saken för Sixten och hans grannar. Att kunna deklarera, betala räkningar och ta emot viktig information digitalt har enbart varit en positiv upplevelse. Vid tidigare digitala brevtjänster har Sixten behövt ta sig till gränsälven för att hämta post från bland annat Telia och Länsförsäkringar, men nu är turen till ”postväskan” inte längre nödvändig. Hans nya brevbärare är Billo – och med Billo får Sixten all sin post direkt till telefonen. Till och med vykort och personliga brev.

Glöm snö och borttappade brev. Med Billo får du allt samlat på ett och samma ställe. Självklart organiserat och med påminnelser som gör att du aldrig skulle missa något viktigt.

Oavsett var i Sverige du befinner dig kan posten tappas bort, vädret spela ett spratt och brevbärare få förhinder. Så egentligen, skulle inte du också gynnas av Billo – nästan lika mycket som Sixten?

 

Nyfiken på hur Billo skulle kunna underlätta ditt liv? Läs mer om hur du kan använda den kostnadsfria appen – och ladda ner direkt här»