Familjen där fler vunnit en storvinst i Postkod­lotteriet
PUBLICERAD 21/1/2022

Familjen där fler vunnit en storvinst i Postkod­lotteriet

Inspiration Georges familj i Mullsjö är lyckligt lottad. Bokstavligt talat. Både han, storebror och båda föräldrarna har nämligen – tillsammans med grannarna – vunnit storvinster i Postkodlotteriet.

– En kompis skämtade om att de delade ut alla vinster till en och samma släkt, säger George och skrattar.

När George flyttade till ett nytt hus med familjen för drygt tio år sedan skaffade han sina första Postkodlotter. Då visste han inte att överskottet från Postkodlotteriets kunder delas ut till 58 organisationer, bland annat flera organisationer som stöttar sjuka och utsatta barn. Sedan starten har Postkodlotteriet delat ut över 12 miljarder i överskott till organisationer som Barncancerfonden, BRIS och Läkare utan gränser.

Det skulle få en djupare mening för George i framtiden. Hans son drabbades nämligen, fyra år gammal, av en autoimmun sjukdom som gjorde honom blind på ena ögat.

Men behandlingen lyckades rädda det andra ögat. När sonen var på bättringsvägen kom ännu ett glädjebesked: Familjen hade vunnit 519 000 kronor i Postkodlotteriets Grannyran, där alla som bor i det dragna postnumret får en storvinst.

– Jag blev helt chockad, känslan var helt magisk när jag insåg att vi hade vunnit.


Turstaden Mullsjö vann Grannyran två gångerGeorges familj var inte de enda i släkten som hade vunnit. Hans mamma och pappa vann tillsammans över 800 000 kronor. Och i kvarteret rådde det feststämning.

– Det var förstås väldigt glada miner bland grannarna när man träffades och pratade om vinsten, minns George.

För pengarna passade George på att uppfylla en gammal dröm: Att skaffa ett sommarhus i Spanien.

George vinst landade 2018. Tre år senare, i oktober 2021, dök Grannyran upp i Mullsjö igen. Då var det Georges storebror som kammade hem en vinst, vilket har lett till en del skämt i bekantskapskretsen.

– En kompis undrade varför de delade ut alla vinster till en och samma släkt. Då svarade jag bara: ”Karma finns!”, säger George och skrattar gott.

Den största vinsten är trots allt att sonen håller på att tillfriskna, och Postkodlotterna kommer George att behålla. Mycket på grund av vad överskottet går till.

– Att man stöttar organisationer som främjar barnens hälsa känns extra bra, säger han.

 


Chans att få dela på vinster för 1,4 miljarder i Postkodlotteriet

Under 2022 ska vinster för 1,4 miljarder lottas ut och med en Postkodlott har du chans på dem alla.

Ta chansen »

 

*Prenumerationen är löpande och du kan avsluta när du vill. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se.