Än är det inte klippt! Så väljer du rätt gräsklippare.
PUBLICERAD 1/9/2020

Än är det inte klippt! Så väljer du rätt gräsklippare.

Trädgård Hur komplicerad tomt har du? Vad har du för budget? Vad är det mest miljövänliga alternativet? Det finns mycket att tänka på innan du ska investera i en ny gräsklippare. Kolla in de olika alternativen innan du slår till; självgående robotklippare, batteridriven, bensindriven eller eldriven gräsklippare?

Självgående robotklippare 
Den självgående gräsklipparen är det smidigaste alternativet som gör jobbet åt dig. Denna klipper lite och ofta vilket gör att du slipper kratta och göda lika ofta. Du kan välja mellan både enklare och mer avancerade robotgräsklippare som du enkelt kan styra via en app i din smartphone.

Eldriven-, bensindriven- och batteridriven gräsklippare
För dig som har en större gräsmatta kan en eldriven eller bensindriven gräsklippare vara ett bra val. Bensinmaskinen är bra om du har större ytor med mycket sly där mer kraftfull gräsklippare ofta är mest praktisk. Den bensindrivna slipper du förstås även ladda, har lång användningstid och kan täcka större ytor. Fördelen med en eldriven eller batteridriven klippare är dock att är dessa är mycket snällare mot miljön än en som drivs med bensin. Medan den eldrivna gräsklipparen dock ofta har sladd, kan den batteridrivna vara ett smidigare alternativ. För dig som vill ha lite mer motion på köpet rekommenderas handjagaren. Perfekt för dig som har en lite mindre trädgård eller gräsplätt som behöver klippas. 

All in one – åkgräsklippare!
Har du en väldigt stor gräsmatta brukar det löna sig med att köpa en åkgräsklippare som du dessutom kan användda till vintersäsongens snöröjning, transport, renhållning, uppsamling och mycket mer. 

 

Källa: Granngården